De laatste maanden was ik veel in de Alpen en dan blijven de updates van recepten al eens uit….door het reizen is er nu ook dit super receptje. Super omdat het energie geeft en omdat het zooo simpel te maken is.
Ik heb het van een vriend en Oostenrijkse ski-alpinist die topatleet is en uiteraard schenkt hij veel aandacht aan de juiste voeding! De smaak van Tsampa is heerlijk doordat de gerst geroosterd is. Zelf heb ik minder kokosbloesem gebruikt dan in het recept hieronder en dan zijn ze nog lekker en geven voldoende energie.
Je kan ze makkelijk bij voorbaat maken en meenemen en ze blijven lang goed in de koelkast!
Wat heb je nodig?
Roeren en balletjes rollen:
Alle ingrediënten goed mengen en kleine balletjes rollen (en vingers aflekken natuurlijk!!). Eventueel in sesamzaadjes of kokos rollen op het einde. Laat minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Goed afgesloten zijn ze zeker 5 dagen houdbaar.