Laurens Schroyens

Trainer & Coach

Sporten is al heel mijn leven een passie. Sinds mijn drie jaar speel ik tennis en later ook golf. Op mijn 14de begon ik aan een wieleravontuur waarbij ik vier jaar actief was als competitief wielrenner bij de nieuwelingen en de junioren. Drie koersjaren lang werd ik professioneel begeleid door een inspanningsfysioloog. Hier heb ik persoonlijk ervaren hoe groot de impact van juist trainen kan zijn op het prestatieniveau. De vele trainingsuren in combinatie met studeren dwong me te stoppen met het wielrennen in competitie. Ondanks deze keuze groeide mijn fascinatie voor de inspanningsfysiologie. Ik ontdekte mijn interesse en latere passie: het trainen en coachen van atleten.

Na het wielrennen mistte ik al snel het sporten in competitie. Ik begon terug intensief te tennissen en werd in 2017 Belgisch kampioen met onze interclubploeg.

Als master in de verpleegkunde heb ik kennis opgebouwd omtrent de anatomie en de fysiologie van het menselijk lichaam. Daarnaast leerde ik als tabakoloog hoe mensen te motiveren om doelen te bereiken. Deze kennis en competenties zijn voor mij een meerwaarde bij het trainen en coachen van duursporters met als specifieke verdieping: wielrenners.