Karolien Rector

Sportvoedingsexpert & Diëtiste

Tijdens mijn studies groeide een brede interesse voor gezondheid in al haar aspecten. Als diëtiste hecht ik veel belang aan gezonde voedingsgewoonten. Maar mijn interesse heeft zich doorheen mijn master studies uitgebreid naar andere domeinen. Factoren als voldoende beweging, psychisch welbevinden en voorkomen van verslavend gedrag zijn even belangrijk om gezond te kunnen leven. Van daaruit groeide mijn professionele ambitie om (samen met anderen) initiatieven te ontwikkelen naar gezondheidspromotie in de brede zin.

Mijn grootste passie en expertisegebied is echter de sportvoeding. Na mijn studies als diëtiste en het behalen van het masterdiploma Gezondheids- en Ziekenhuisbeleid aan de KULeuven, specialiseerde ik mij in het domein van de sportvoeding aan het HAN Nijmegen (Nederland) en behaalde ik het diploma Sports Nutrition van het IOC (International Olympic Comite).
In mijn praktijk als sportdiëtiste-voedingscoach begeleidde ik in de voorbije jaren heel wat (top)sporters. In de groepspraktijk Vandeurzen-Billet begeleid ik zowel recreatieve- als professionele sporters: voetballers, wielrenners, tennissers, zwemmers, basketbalspelers, hockeyers, volleybalspelers, enz. Ook de atleten van de ‘kleinere’ sporten als badminton, judo, karate, zeilen, enz. ontvang ik op consult.
Ik ben twee jaar werkzaam geweest in Energy Lab Paal-Beringen. Ik werkte er onder andere mee aan de opstart van een nieuw centrum in de Sports and Health Club van Kim Clijsters. Tijdens de ‘tweede’ carrière van Kim was ik haar voedingscoach.

De passie voor sport zit mij in het bloed. Mijn basissport is tennis. Mijn hoogste ranking als tennisspeelster was nr. 42 van België (B-15/4). Ik tennis nog steeds, tijdens de interclub maak ik deel uit van de 3de nationale ploeg van K.T.C. Excelsior. Verder loop en fiets ik regelmatig. Ondertussen liep ik de marathon van Athene (2013) en neem ik graag met vrienden deel aan straatlopen in diverse (Europese) steden. Met de fiets beklom ik de Stelvio (2014) samen met een aantal diabetes-patiënten, kaderend in een door Luminus gesponsord project.

Neem een kijkje op mijn blog www.sportvoeding.expert.