An Wauters

Trainer & Coach

Trainer & coach

Gezond sporten en bewegen zijn mijn passie. Ik speelde jarenlang tennis op competitief niveau, met volleybal, basket un mini voetbal en triathlon als leuke side kicks. Karate gaf me core stability die ik voordien nog niet gevoeld had, hierdoor stond ik letterlijk krachtiger in de wereld. Functional training gaf daar nog een extra boost aan. Momenteel ervaar ik tijdens MTB, lopen en zeker ook tijdens mijn werk als spoedarts, hoe ik zoveel efficiënter word door ook op kracht, mobiliteit en stabiliteit te trainen.

Nadat ik mama werd, was het ook voor mij zoeken naar een nieuw lichaamsevenwicht, en toch… door functional training in mijn sportschema op te nemen, voel ik me sterker dan ooit. Een opleiding Power Mama Coach bij Core Academy was een logisch gevolg. Als arts zie ik de meerwaarde van functional trainen bij het voorkomen van blessures en verminderen van rugklachten.

Het is ondertussen ook algemeen geweten dat wie geregeld sport zich beter in zijn vel voelt, minder kans heeft om ziek te worden en meer energie heeft. Kortom: Bewegen als medicijn! Vandaag de dag kan ik als erkend functional trainer (Functional Training Academy) mijn passies bundelen. Mijn professionele achtergrond gecombineerd met mijn uitgebreide sport ervaring helpen me om het bos door de bomen te zien in de “sportcoaching wereld”.

Ik werk met evidence based theoriën en focus steeds op mijn doel om kwalitatief verantwoorde training aan te bieden. Via bijscholingen blijf ik up-to-date: Power Mama level 1 (Core Academy), Complex Core level1/2, Oxygen Advantage, ..